Diplon- Extra    

Bij de start van dit nieuwe schooljaar, merken we op dat een aantal scholen de samenwerking met ons LSC WBB in Diplon nog niet heeft bevestigd. Deze bevestiging is noodzakelijk om ondersteuningsvragen te kunnen aanmelden.   

Dit kan heel eenvoudig door in de Diplon– toepassing het rode balkje (to do) linksboven aan te klikken en vervolgens de samenwerking met ons leersteuncentrum te bevestigen. Mail het zorgloket mocht dit nog niet gelukt zijn (zorgloket@lscwbb.be) 

Graag wensen we nog te vermelden dat het steeds aan de lokale beheerder (meestal directie) van de school is om de wijzigingen en rechten in Diplon correct te zetten. Bij personeelswissels op de school (bv nieuwe zoco, directie, leerlingbegeleider,…) is het aldus van belang om de rechten in Diplon op een correcte manier te registreren en klaar te zetten voor de nieuwe medewerker.  Hierdoor komt de continuering niet in het gedrang. Op grote (secundaire) scholen kan de lokale beheerder ook afdelingen maken en mensen rechten toekennen bv op een secundaire school voor de verschillende graden (meer info in mp4-bestand). 

 Meer info in filmpje

De lokale beheerder kijkt ook best na of alle personeelsleden die toegang dienen te hebben tot Diplon op actief staan. Dit kan bij ‘beheer gebruikers school’. Typ de naam van het personeelslid en check bij ‘details’ of deze persoon op actief staat. Het personeelslid dat niet actief staat krijgt hiervan een foutmelding. 

Iris toegang voor ankerondersteuners (zeker wanneer nieuw) 

Wanneer jouw school dit jaar een nieuwe collega als ankerfiguur verwelkomt, dan dient hij/zij de toegang te krijgen tot het IRIS-platform. In onderstaande handleiding vind je hoe je dit in orde kan brengen. De schoolverantwoordelijke in Diplon kan ook toegangen verlenen aan gebruikers (nl het ankerfiguur). 

 Emailadres toevoegen voor lokale beheerder

Help! Ik vind de leerling niet – Diplon 

Ons leersteuncentrum krijgt regelmatig de vraag hoe het komt dat leerlingen niet kunnen worden teruggevonden in Diplon. 

 

In dat geval kan je als 1e optie ‘ help, ik vind een leerling niet’- functie aanklikken in Diplon. 

 

Ga zeker ook na bij de leerlingenadministratie op de school of de leerling reeds werd doorgegeven in Discimus/Agodi. 

Het is eveneens raadzaam om, bij problemen, de Diplon– toepassing te refreshen door af/ en opnieuw aan te melden. 

Indien dit niet lukt, kan je het zorgloket contacteren (02/426 63 16 of zorgloket@lscwbb.be) ? Bezorg ons in de mail zeker een printscreen van de foutmelding. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Accessibility Toolbar