Scholen die voormalig ondersteuning kleine types kregen vanuit Kasterlinden

Wellicht zijn jullie op de hoogte van het feit dat zowel ONW WBB als ondersteuningsteam type 7 Woluwe 7 dit schooljaar nog meer dan anders, moeilijkheden ondervinden om aan alle gestelde ondersteuningsvragen tegemoet te komen. 

De beslissing van Kasterlinden om enkel nog ondersteuning te bieden aan die scholen die ook aangesloten zijn bij hun brede ondersteuningsnetwerk, betekende een enorme toename in het aantal aanmeldingen. Bij het ondersteuningsteam type 7 betekende dit een stijging van 14% extra ondersteuningsvragen: een toename die op geen enkele manier kon voorzien worden. De extra aanwervingen die gebeurden kunnen de bijgekomen vacatures nauwelijks invullen. 

Voor de scholen en vragen die eerder door het ondersteuningsteam van Woluwe werden ondersteund, is er ondertussen zo goed als overal een ondersteuningsaanbod. Voor de scholen die eerder door Kasterlinden werden ondersteund voor type 7-vragen is dat niet het geval. Deze scholen kregen recent een brief vanuit het ondersteuningsteam en/of van de ankerondersteuner van ONW WBB.   

Van zodra er specifieke informatie is over nieuw ondersteuningsaanbod, zal ondersteuningsteam type 7 of ONW WBB zelf contact opnemen met de desbetreffende school of scholen.  

Accessibility Toolbar